ДВ, бр. 44 от 13.05.2020: Закон за изменение на Закона за здравето и други нормативни актове – извънредна епидемична обстановка

В този изъвнреден брой е обнародван Закон за изменение на Закона за здравето, а в допълнителните и заключителни разпоредби се изменят и други нормативни актове.

Измененията са свързани с удължаване на мерките, свързани със заболяването COVID-19. Промените въвеждат правила и права на министъра на здравеопазването при обявена извънредна епидемична обстановка. Тук ще се спрем на тези, които са свързани основно с трудови правоотношения и безопасност и здраве при работа.

Статията е достъпна само за абонати на ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА. Абонирай се и получи достъп.

Стани част от стотиците абонати

Получи бърз достъп до експертна информация и документи, които можеш да приложиш веднага! Бъди винаги в час с актуалните нормативни изисквания!

НАЙ-ЧЕСТО ПОРЪЧВАН АБОНАМЕНТ:

Пълен достъп до всички ресурси за 12 месеца

 • Нормативна база
 • Процедури по организация на дейностите по ЗБУТ и образци на фирмени документи (споделен от нас опит).
 • Ръководства с добри практики.
 • Презентационни и обучителни материали.
 • Достъп до специален раздел за опасни химични вещества и смеси.
 • Единствена по рода си услуга - анализ на промени в нормативните изисквания и уведомяване за необходимите стъпки по прилагането им!

СТАНИ АБОНАТ

или

ВИЖ И ДРУГИТЕ НИ АБОНАМЕНТНИ ПЛАНОВЕ

Вашият коментар

2 мнения за “ДВ, бр. 44 от 13.05.2020: Закон за изменение на Закона за здравето и други нормативни актове – извънредна епидемична обстановка”

 1. Здравейте ,
  Относно текста :
  Важно! Няма промяна в чл. 4, ал. 1, съгласно който срокът за изпълнение на изискванията на ЗХУ бе удължен до един месец от отмяната на извънредното положение! Това означава, че този срок остава до 12 юли включително.
  Въпросът ми е: до 12 юли или до 12 юни ?
  Благодаря предварително.
  П.Панов