Как да работя с нормативната база

В това видео ще Ви покажем как да вземете най-доброто от функциите за проследяване на промените в нормативните изисквания по здравословни и безопасни условия на труд и постоянен достъп до справка за тях.

За тези, които предпочитат текстовия вариант:

1.Достъп до нормативната база има в менюто горе.

2.След като отворите списъка на законите/наредбите, в него до всеки нормативен документ има и дата на последната му промяна. Ако кликнете на линка, то ще достигнете до описание на изменението и указания за действия, ако са необходими такива:

3. След като отворите нормативния документ, то в него в списъка на измененията, всяко изменение от последните 5 години е линк към описание на изменението и указанията за действие, които сме подготвили:

4. Промените в нормативните изисквания може да следите от страницата "Промени в нормативните изисквания по ЗБУТ по брой на Държавен вестник". В тази страница имате достъп до всички наши уведомления, в които сме описали каква е съответната промяна, дали е необходимо нещо да се направи и какво:

5. Всяка година подготвяме обзор на промените през цялата година. Ше го намерите в страницата "Промени в нормативните изисквания по ЗБУТ по брой на Държавен вестник".

От 2023 година е в нов формат за изтегляне като Excell документ с указания относно промените и дали е необходимо действие. Можете да го използвате и като документ, свързан с въведена система за управление на здраве и безопасност по стандарта ISO 45001. Ето как изглежда: