Световен ден на сърцето 2021 – постери и инфографика

Всяка година на 29 септември се отбелязва Световният ден на сърцето. През последните две години обръщаме все по-голямо внимание на нашето здраве, затова е време да припомним, че сърдечносъдовите заболявания са причина №1 за смърт.

По данни на Световната здравна организация една трета от смъртността на планетата се дължи на сърдечносъдовите заболявания. Всяка година в света умират по 18.6 милиона от сърдечносъдови заболявания.

В България ситуацията е още по-песимистична - повече от половината смъртни случаи всяка година са от сърдечносъдови заболявания (60,6% за 2020 г.).

Затова, с разрешението на Световната кардиологична федерация, преведохме за вас част от подготвените промоционални материали за Световния ден на сърцето 2021 г.

Използвайте ги, разпространете ги и насърчавайте здравето и физическата активност, за да достигне посланието до колкото може повече хора.

ПОСТЕРИ

Как да изтеглите:

  • Вариант 1: Направете дясно кликване върху картинката на постера и използвайте "Save As..."(Запазване на връзката като...")
  • Вариант 2: Кликнете върху картинката (линка) и след като се отвори в нов прозорец в голям формат, я изтегляте с дясно кликване и "Запазване на изображението като..." (Save Image As...).

ИЗТЕГЛИ

ИЗТЕГЛИ
ИЗТЕГЛИИЗТЕГЛИ
ИЗТЕГЛИИЗТЕГЛИ
ИЗТЕГЛИИЗТЕГЛИ

ИНФОГРАФИКА

Инфографика физическа активност

ИЗТЕГЛИ КАТО PDF

ИЗТЕГЛИ КАТО ИЗОБРАЖЕНИЕ: СТРАНИЦА 1СТРАНИЦА 2

Вземете пълен достъп до всички наши ресурси

Направи го лесно
Обучавай професионално
Научи бързо
Проверявай и контролирай

Вашият коментар