ДВ, бр. 28 от 6.04.2021: Правилник за прилагане на Закона за хората с увреждания

В броя е обнародвано Постановление № 127 от 1 април 2021 г. за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за хората с увреждания.

С него се правят две важни допълнения, свързани със задълженията на работодателя за назначаване на лица с трайни увреждания - квотите по чл. 38, ал. 1 от Закона за хората с увреждания. Необходими са действия!

Текстът е достъпен само за абонати на ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА

Стани част от стотиците абонати

Получи бърз достъп до експертна информация и документи, които можеш да приложиш веднага! Бъди винаги в час с актуалните нормативни изисквания!

Пълен достъп до всички ресурси

 • Нормативна база
 • Процедури по организация на дейностите по ЗБУТ и образци на фирмени документи (споделен от нас опит).
 • Ръководства с добри практики.
 • Презентационни и обучителни материали.
 • Достъп до специален раздел за опасни химични вещества и смеси.
 • Единствена по рода си услуга - анализ на промени в нормативните изисквания и уведомяване за необходимите стъпки по прилагането им!

ИСКАМ АБОНАМЕНТ

2 мнения за “ДВ, бр. 28 от 6.04.2021: Правилник за прилагане на Закона за хората с увреждания”

 1. Здравейте,

  На нас вече ни направиха проверка.
  На ИТ са им поставили задача да проверяват дали фирмите изпълняват изискванията на ЗХУ. Така, че колеги, добре е да си подготвите документацията, ако не сте го направили.
  Успех

 2. Здравейте,
  аз не проумявам как в условията на продължаващата криза ИТ си намира повод (да не кажа измисля) да прави проверки точно в тази връзка. При условие, че някои работодатели все още използват държавните помощи, за да запазят заетостта на своите работещи пред алтернативата да ги освободят, трябва да мислят и за изпълнение на квотата по ЗХУ?! Сбъркани са приоритетите и до доста.
  Поздрави,
  Галя

Вашият коментар