COVID-19: Нова заповед за противоепидемичните мерки – 21.10.2020

Със заповед № РД 01-609 от 21.10.2020 г. беше заменена Заповед № РД-01-548/30.09.2020 г. относно общите противоепидемични мерки, включващи задълженията на работодателите и носенето на маски.

Новите моменти са следните:

Анализът на новостите е достъпен само за абонати на ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА

Стани част от стотиците абонати

Получи бърз достъп до експертна информация и документи, които можеш да приложиш веднага! Бъди винаги в час с актуалните нормативни изисквания!

Пълен достъп до всички ресурси

 • Нормативна база
 • Процедури по организация на дейностите по ЗБУТ и образци на фирмени документи (споделен от нас опит).
 • Ръководства с добри практики.
 • Презентационни и обучителни материали.
 • Достъп до специален раздел за опасни химични вещества и смеси.
 • Единствена по рода си услуга - анализ на промени в нормативните изисквания и уведомяване за необходимите стъпки по прилагането им!

ИСКАМ АБОНАМЕНТ

Вашият коментар

2 мнения за “COVID-19: Нова заповед за противоепидемичните мерки – 21.10.2020”

 1. Здравейте колеги, как ще тълкуваме т.II. от заповедта. Така както аз я чета, т.I, 1-5 не е задължителна за всички работодатели, а само за „собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите…“.
  За останалите работодатели, препоръчителна ли е?

  • Колега, то тук си е уточнено за кого става въпрос. Ако не си работодател на търговски обект (с обществено предназначение, предоставящ услуги на граждани…), то тогава следваш указанията на I, т. 1 (г) създаване на организация, която да осигури физическа дистанция между лицата най-малко от 1,5 м., а при невъзможност – носене на защитна маска за лице; Ние в нашия офис сме създали организация на бюрата за спазване на дистанция от 1,5 м, когато колегите работят седнали на бюрата са без маски, но ако трябва да говорят с друг колега на съседно бюро и се приближат към него – си поставят маска на лицето, ако станат от бюрото си, за да отидат до санитарно помещение или кухнята и вървейки по коридорните пространства – задължително си слагат маска.