Внимание: Тази инструкция е типова или изготвена и предоставена от колега.
Публикува се за безплатен достъп във вида, в който е била предоставена. Възможно е да съдържа неточности или да не съответства на Вашите условия на работа. Използвайте само като отправна точка. Zbut.Eu не носи отговорност при неправилно използване.

Инструкция за експлоатация на климатик

1. Не задавайте прекалено ниски температури. Преохлаждането не допринася за запазването на здравето Ви. Оптималната температура за работещия човек е 21-22оC, за почиващия - 22-24оС, а при по-високи външни температури до 10 градуса под тях.

2. Ако климатикът работи в режим на охлаждане се постарайте в помещението да не попадат пряко слънчеви лъчи. Затворете щорите, вратите и прозорците. В този случай климатикът ще може да поддържа зададения от вас комфорт без големи натоварвания на компресора и с ниска скорост на вентилатора.

3. Не покривайте климатика и не поставяйте пред него никакви предмети, за да има възможно най -добра циркулация на въздуха и най-оптимална поддръжка на зададената температура.

4. Ако в помещението Ви няма изградена вентилация е наложително да се проветрява през интервал от няколко часа.

5. При много висока влажност в помещението Ви (80% и повече), то при продължителна работа на климатика е възможно да започне изпотяване на вътрешното тяло, което е опасно за неговата работа.

6. Ако вътрешното тяло на климатика се осветява от пряка слънчева светлина или от силно осветление е възможно дистанционното управление да не функционира нормално.

7. Редовно (един път месечно) чистете филтрите. Това не само помага за очистването на праха в помещението, но и предотвратява загуба на мощност на климатика. В режима на отопление с мръсни филтри климатикът поддържа по ниска температура от зададената.

8. Ако няма да ползвате климатика за по-продължителен период от време, преди да го изключите пуснете режим на вентилация за да изсушите вътрешното тяло и да предотвратите появата на мухъл или плесени по вътрешния топлообменник, както и лоши миризми.

Вземете пълен достъп до всички наши ресурси

Направи го лесно
Обучавай професионално
Научи бързо
Проверявай и контролирай

Вашият коментар