ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА
Бърз достъп до експертна информация и документи, които можете да приложите веднага

Информационната система ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА е продукт на "Доцео" ЕООД - създател на най-големият сайт за безопасност и здраве при работа Otgovori.Info.

Защо направихме ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА?

Липсата на помощна информация и добри практики по безопасност и здраве при работа на български език е осезателна. Опитахме редица налични информационни системи, но много малка част от тяхното съдържание беше подходящо за хора, чиито основен ангажимент е организиране на дейностите, свързани със ЗБУТ.

Времето, което сме отделяли да търсим информация на други езици, да систематизираме и да проучваме практики и тълкувания е огромно.

Така решихме да направим нещо само за вас и нас - хората, които търсят решения по безопасност и здраве при работа.

Ние не просто публикуваме готово съдържание, а споделяме и нашия опит и знания, като разработваме процедури по прилагане на нормативни изисквания и публикуваме образци на документи, които лично сме създали и усъвършенствали (и продължаваме да усъвършенстваме), за да бъдат те актуални и използваеми.


За ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА

Какво е ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА?
Има ли друга българска информационна система в областта на ЗБУТ?
Защо да използвам Вас, а не безплатното уведомление за съдържанието на Държавен вестник от lex.bg?
Кой извършва анализа на промените в нормативната база?
Защо да използвам Вас, а не друга информационна юридическа система?
Актуални ли са всички нормативни актове в системата?
Как да се абонирам?
Кога получавам достъп до системата?

Плащане и цени

Каква е цената за абонамента?
Ще получа ли фактура?
Мога ли да се абонирам само за нормативната база и уведомяването за промени?
Мога ли да се абонирам само за един месец?
Мога ли да се абонирам като частно лице, а не от името на фирма?
Мога ли да заплатя в кеш?
Ползвам ли отстъпка, ако съм "стар" абонат?
Ползвам ли някакви други отстъпка, ако съм абонат на ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА?

Ползваемост

Може ли с един абонамент двама човека да получават уведомленията за промени?
Мога ли да изтегля образец на документ като word документ?
Ако не намеря необходимата ми информация, можете ли да я осигурите?

Можете да се запознаете и с нашата Политика за защита на личните данни.


ЗА ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКАКакво е ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА?

ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА е информационана система по безопасност и здраве при работа, единствена по рода си в българското интернет пространство, която съчетава в себе си наличието на пълна нормативна база по ЗБУТ, библиотека с помощни материали за всеки експерт по ЗБУТ и услуга, която предлагаме само ние: при обнародване на промяна в нормативните изисквания, извършваме анализ на промените и Ви уведомяваме какво е необходимо да се направи.
Вижте още за съдържанието на информационната системаИма ли друга българска информационна система в областта на ЗБУТ?

НЕ. ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА е единствената специализирана българска информационна система само за ЗБУТ, в която има над 1000 документа на български език.Защо да ползвам Вас, а не безплатното уведомление за съдържанието на Държавен вестник от lex.bg?

Ние не уведомяваме просто за промените, а правим пълен преглед на това какво е променено и как то се отразява на дейностите по ЗБУТ в предприятието и какво е необходимо да бъде направено.
Често промените в нормативната база са свързани с промени в наименования на ведомства или се отнасят до държавни институции и не оказват влияние върху конкретните дейности по ЗБУТ в предприятието.

Не е необходимо да отделяте време и енергия, за да сравнявате дума по дума, а получавате готова информация от нас за това какво да направите или да не правите.Кой извършва анализа на промените в нормативната база?

Анализът на промените и за необходимите действия се извършва от инж. Деяна Илиева и д-р София Евстатиева. Повече за нашия опит и квалификация можете да видите тук.Защо да използвам Вас, а не друга информационна юридическа система?

Ние сме се съсредоточили само на нормативна база в областта на ЗБУТ, съоръжения с повишена опасност, електробезопасност и пожарна безопасност. В другите системи дори да има групиране, то не обхваща всичко приложимо и трябва да знаете за съществуването на нормативен акт, като всеки път се налага да го търсите.

При нас няма нужда да ровите сред много друуги наредби и закони, можете лесно и бързо да направите преглед на съществуващата нормативна база.

Така няма как да пропуснете приложим във Вашата фирма нормативен документ поради незнание за съществуването му и съответно да научите за него при проверка от инспекция по труда или одит след предписание, глоба или несъответствие.Актуални ли са всички нормативни актове в системата?

ДА. Ние следим всеки нов държавен вестник  и актуализираме нормативните актове своевременно!Как да се абонирам?

За да направите своя абонамент е достатъчно да изберете своя Абонаментен план. След получаване на заявката ще Ви изпратим проформа фактура.


Кога получавам достъп до системата?

Веднага след потвърждаване на плащането (напр. визуализира се в нашата електронна банкова справка или ни изпратите платежно), Вашият профил се създава и Ви се изпращат потребителско име и парола за достъп. От този ден започва да тече и 12-месечния период.

Ако желаете друга специфична начална дата на абонамента, можете да го напишете в мястото за допълнително съобщение на заявката.


ПЛАЩАНЕ И ЦЕНИКаква е цената за абонамента?

Стойността на абонамента зависи от Вашия абонаментен план.Ще получа ли фактура?

ДА. Ние сме регистрирани по ДДС и издаваме данъчна фактура.Мога ли да се абонирам само за нормативната база и уведомяването за промени?

ДА. Вижте нашите абонаментни планове.Мога ли да се абонирам само за един месец?

НЕ. Към момента не предлагаме такава възможност. Ако желаете по-кратък срок, предлагаме тримечен абонамент.Мога ли да се абонирам като частно лице, а не от името на фирма?

ДА. Можете да се абонирате като частно лице. Достатъчно е във формата за заявка да попълните само Вашите данни (три имена, имейл, телефон).

Данни за извършване на плащане:
"Доцео" ЕООД
Първа инвестиционна банка
BIC FINVBGSF
IBAN BG26FINV91501015159366

С цел лесна връзка между заявката и плащането, е необходимо преводът да бъде извършен от лицето, заявило абонамент или неговото име да бъде вписано в основанието за превода.Мога ли да заплатя в брой?

НЕ. Плащането става само по банков път.Ползвам ли отстъпка, ако съм "стар" абонат?

ДА. Всеки абонат продължава завинаги своя абонамент на първата (най-ниската) стойност, на която е направен абонамента, независимо от стойността за нови абонати.Ползвам ли някакви други отстъпки, ако съм абонат на ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА?

ДА. Абонатите на ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА ползват отстъпка при участие в нашите отворени обучения по безопасност и здраве при работа.

За абонатите на ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА ние също можем да предложим индивидуални специализирани решения за услуги, които не са обявени официално в нашата страница Otgovori.Info.


ПОЛЗВАЕМОСТМоже ли с един абонамент двама човека да получават уведомленията за промени?

ДА. Можем да изпращаме уведомленията до двама човека, ако те са работещи във фирмата абонат.Мога ли да изтегля образец на документ като word документ?

ДА. Всеки образец на документ може да видите в съответната страница и да го изтеглите във формат .doc за директно прилагане в дейностите по ЗБУТ.Ако не намеря необходимата ми информация, можете ли да я осигурите?

Ще опитаме :) Ако сте абонат и не намерите необходимата Ви информация, свържете се с нас и ще направим всичко по възможностите ни, за да Ви осигурим необходимото.


Изберете Вашия абонаментен план