Обновена бланка на декларация за преминаване през КПП в областните градове

След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, МВР промени формата на декларацията за пътуващите.

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3.

Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Важно! Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни. Това означава, че работещите ще трябва всеик ден да имат попълнена от тях нова декларация, която да оставят на КПП.

Тъй като нямаме информация на КПП-тата да има бланки на тези декларации,  ако нямате приложими служебни документи, може би е добра идея за улеснение на работещите да имат електронно попълнени декларации с всички атрибути и само да допълват собственоръчно датата и подписа.

ИЗТЕГЛЕТЕ НОВАТА БЛАНКА НА ДЕКЛАРАЦИЯ

Актуални отново стават предоставените от СТМ "Медик-Консултинг" примерна служебна бележка и подготвените от адвокатско дружество "Димитрова и Хаджиева" Образци на документи за междуградско пътуване по време на извънредно положение – Covid-19

За да видиш пълния текст, трябва да влезеш или да се абонираш.
При нас ще намериш:
Над 130 образци на фирмени документи
Над 500 инструкции за безопасна работа
Над 80 процедури и ръководства за прилагане на нормативни изисквания
Обяснение на промени в нормативните изисквания, съвети и указания до 3 дни от обнародване
Искаш да се учиш? Всеки годишен абонат получава три безплатни обучения по ЗБУТ с издаване на удостоверение.
Присъедини се към над 700 колеги, които си помагат и спестяват време с нашите ресурси.

Вашият коментар

4 мнения за “Обновена бланка на декларация за преминаване през КПП в областните градове”

    • Да, вместо служебна бележка може да се използва служебен пропуск. Не са уточнили дали служебният пропуск трябва да съдържа някаква специфични информация.

    • Здравейте, официалната информация е, че на декларацията се оставя на КПП. Ако я оставиш на първото, няма да имаш за следващото, което означава, че си носиш в себе си наистина 10-15 декларации. В тази връзка вероятно скоро ще излязат с нещо ново като се усетят какво са направили и се заринат с декларации.