Калкулатор за последствията от падащи предмети

Калкулатор за падащи обектиЗнаете ли, че ако болт с тегло 250 грама падне от 20 метра, то ние ще го усетим като 50 килограма?

Падналите обекти представляват риск номер едно за сериозни наранявания, смъртни случаи и повреда на оборудването в няколко индустрии по целия свят, но няма съществуващи конкретни нормативни изисквания за управление на заплаха, породена от падащи обекти.

DROPS е инициатива за предотвратяване на опасностите, свързани с падащи обекти чрез осигуряване на подкрепящи ангажираност и учебни материали, например със споделяне на най-добрите практики, признати за индустрията.

Едно от помощните средства, подготвени в рамките на тази инциатива, е калкулаторът за изчисляване на последствията от падащ обект (Dropped Object Calculator).

Той е предназначен да бъде използван по време на планирането на задачите / оценката на риска за определяне на потенциалното ниво на тежестта.

Може да се използва и за процеса на анализиране на "опасни условия" и "почти инциденти", за да се определи потенциалният резултат от действително паднал обект или паднал върху човек обект.

По време на проектирането и производството може също да се има предвид при изискванията за позициониране и фиксиране за предмети, които трябва да бъдат закрепени на височина.

Калкулаторът използва макроси и класифицира тежестта в четири зони. Интересното за него е, че ни дава възможност да го използваме и при обучението и инструктажите на работещите, за които има задължение да използват лични предпазни средства като каски и предпазни обувки.

Калкулаторът изчислява последиците (тежестта на нараняването) като се приема, че се използват всички необходими ЛПС.

Например, ако използваме каска, изчислението при падане на предмет с тегло един килограм от 4 метра височина ни показва, че нараняванията ще бъдат много слаби с вероятност единствено само от първа помощ (без допълнителна медицинска намеса и отсъствие от работа).

Много добре можем да си представим до какво нараняване може да се стигне, ако сме без лични предпазни средства и предмет с подобна тежест падна върху главата ни от 4 метра височина.

Калкулатор за тежестта на нараняването от падащ предмет

Текстовата част на оригиналния файл е преведена от нас от английски на български език. Моля, запознайте се с нея, за да можете ефективно да използвате калкулатора.

Вашият коментар